Creatief ICT lab

Creatief ICT lab bijeenkomst

De C van Creatief
ICT kan zo leuk zijn. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Maandelijks wordt er in het Creatief ICT lab met soft- en hardware ‘geklooid’. Het lab is in februari 2019 opgericht. Hoewel we een beetje onder de radar proberen te blijven, is ons ledental inmiddels verdubbeld. We zijn nu met twaalf creatieven; we hebben allemaal een passie voor techniek.

Een olifant in het lab
In het Creatief ICT lab wordt in subgroepen aan verschillende projecten gewerkt. Van cultuur-lichtkrant tot Chinese anamnese. Soms stampt daar een olifant doorheen; zoals in juni de Jumbo-olifant van Willem en Roel. Tijdens 3BergenArt, stond het blauwe beest bij de supermarkt op de Sluis. Als je aan de slurf van de olifant trok, zong hij een liedje. Voor de techniek is gebruik gemaakt van een microbit en sensoren.

Ideeën en instrumenten
We werken met verschillende soorten microcomputers: microbits uit klooikoffers (ja, zo heten ze echt), raspberry pi’s en arduino’s. Er zijn ideeën voor nieuwe projecten. We willen meedoen met een Uitdaging-expositie en het lijkt ons ook leuk om een event voor jongeren te organiseren. Misschien gaan we daarvoor met robots aan de slag. We maken gebruik van een online platform om onze ervaringen te delen (Trello).

Voor meer informatie over het Creatief ICT lab kun je contact opnemen met Gera.