DriebergenArt 2017

Van 9 t/m 24 juni kun je een winkel-kunstroute doen langs 48 etalages in Driebergen. Voor Boekhandel Jacques Baas op de Traaij schreef Gera de “Ballade van het ongelezen boek” (onderaan pagina).

De ballade, en meer poëzie van Gera, vind je ook op de site: honderdmeter.nl. Een uitgebreide toelichting is te lezen in de ballade van de balladeschrijver.

Over Gera

Gera is autodidact dichter en gediplomeerd informaticus. Ze schrijft lichtvoetige verzen en zware machinetaal. Haar 1e bundel is 100 meter lang en 8 kilo dik. Als dichtend ICT’er heeft ze voor de bibliotheek ibeacons (sensoren) voorzien van poëzie. Gera houdt van creatieve opdrachten.

Inspiratie winkelier

“Ik bewonder eigenaren Petra en Lars voor hun ondernemendheid. Ze hebben de leukste boekwinkel van NL. Ik heb een verhalend gedicht geschreven over lezen. We lezen heel veel, maar steeds minder van papier.”

Nieuwe vorm – Driebergse ballade

Ik heb voor de ballade een nieuwe vorm gemaakt. Deze is afgeleid van de Rederijkersballade of Franse ballade. Het rijmschema is strak:

3x (ababbCbc), 1x (dcdC). C is de refreinregel. Deze is steeds een beetje aangepast voor de ‘sjeu’.

Bijzonderheden tijdens DriebergenART

Poëzievoordracht op 18 juni ‘s middags. Afhankelijk van het weer: in of voor de theatercaravan op het Kerkplein, Driebergen.

Ballade

Deze pagina ‘groeit’ gedurende DriebergenArt. Scroll naar boven voor alle info.