Co-writing voor de GidsGame.nl

QR code - Victory Boogie Woogie
QR code – Victory Boogie Woogie

Kun je professionals en amateurs samen een verhaal laten schrijven?
Online? Als experimenteel literair spel? Over een onontdekte Victory Boogie Woogie van Mondriaan?
De Gids probeert het uit en ik doe mee (als keukentafelschrijver).

Aangemoedigd door gastschrijver Gregor Verwijmeren, ben ik in week 5 ingestapt. Inspirerend, zo’n literaire game, maar het kost wel een berg leeswerk: toen ik startte waren er al 91 bijdragen ingediend. Nu, in week 7, zijn het er 113! Gelukkig verschijnt er elke week een samenvatting.

Community Platform met deadlines
Voor het spel is een community platform opgericht door Hubbub. Op de GidsGame site vind je het verhaal tot nu toe, inclusief alle goedgekeurde bijdragen, personages, spelregels en spelersprofielen.

Mijn ervaringen
Na aanmelding (pennaam: “gera_p“) kreeg ik vrij snel een schrijfopdracht in mijn mailbox. Opgelegd onderwerp: “De prijs van kunst”. Gelijk begon de teller te lopen. Want aan alle opdrachten zit een deadline. “Nog 6 dagen en 23 uur!” Of ik maar even op wilde schieten met mijn pennenvruchten. Binnen een week moest ik een stuk proza, poëzie opleveren; of een essay of ‘headline’.

Wachten op de postbode
Na het indienen van mijn eerste bijdrage, “Kunst”, moest ik geduld hebben. De  zevenkoppige redactie boog zich over mijn ‘light verse’. Zou het geplaatst worden? Kopij aan De Gids sturen, ook al is het voor een game, is dat niet overmoedig? Na een paar dagen kreeg ik online én in m’n mailbox positief bericht van de GidsGame Postbode; direct was mijn eerste bijdrage zichtbaar.
Dit weekend is mijn tweede bijdrage,  “QR code“, geplaatst en kan ik aan de slag om een derde te schrijven.

(GP: Uiteindelijk heb ik vijf bijdragen ingediend die zijn gepubliceerd. Naast Kunst en QR code ook nog: Rollebollen, Getuigenverklaring … (muzikaal proza), Boogie Woogie Fabriek (beelddicht).

Experiment geslaagd
Ik vind de GidsGame een geslaagd experiment. Je kunt niet meer meedoen; de game eindigde op 16 juni 2013.
Victory Boogie Woogie is een experimentele literaire game, gemaakt door De Gids en Hubbub.

2 Comments

Comments are closed.