I See Tea op de koffie bij Seecr

SEECR_koffie_IMG_3430
Perfecte cappuccino

Ik zie thee, maar ik drink het liefste koffie.

Vandaag was ik op de koffie bij Seecr: IT-vakmensen, gespecialiseerd in zoeksoftware.
Enkele weken geleden had ik met de post een prachtig kopje ontvangen van Erik en Thijs met de opdracht om dit te komen vullen op hun kantoor. Dus toog ik vandaag in mijn oude Saab naar Veenendaal. Als voorbereiding op de komende feestelijkheden had ik twee doosjes (revolutionair-rode) zomerkoninkjes meegenomen.

Ik werd gastvrij onthaald, kreeg een rondleiding door het bedrijf en een kijkje in de keuken; daar maakte Erik voor mij een perfecte cappuccino: zelfs de best gelukte tot nu toe, aldus Erik.

SEECR_koffiemachine_IMG_3430
Ambachtelijke koffie

Huiswerk
Erik en Thijs hebben geen koekjes bij de koffie, wel gezonde tomaatjes én huiswerk: ik moet me gaan verdiepen in Linked Open Data. Ik adviseer hen om eens te kijken naar de Open Source software infrastructuur SURFconext. Wellicht levert het aansluiten van Meresco, de levensbibliotheek van Seecr, daarmee wel een mooie dataservice voor onderzoekend Nederland op.

Linked Open Data
Ik koppel graag dingen aan elkaar. Hoe je dat professioneel moet aanpakken wordt duidelijk uitgelegd in het bovenstaand filmpje van Europeana. Ik houd het voorlopig bij een informele blog. Het lijkt me een mooie vingeroefening om eens te kijken of ik de koffie ‘terug kan linken’ aan Seecr.

Pak Van Nelle espresso - Collectie Museum Rotterdam
Pak Van Nelle espresso – Collectie Museum Rotterdam, gevonden via Europeana

Koffie en erfgoed
De Meresco software van Seecr is ingezet om Erfgoed collecties te ontsluiten: zo staan er 190768 objecten van de Digitale Collectie in Europeana.
Zoveel objecten: dat is teveel voor me. Ik verfijn mijn zoekresultaten op “espresso” en vind waarachtig, via wat doorklikken, een prachtig groen pak Van Nelle Espresso, geproduceerd in de jaren 1967-1973. De foto komt uit de collectie van het Museum Rotterdam.

Linke koffie
Ik heb open koffie data gevonden en middels mijn blog gelinkt; nu nog even een Creative Commons aan mijn eigen tekst toevoegen (onderaan) en mijn huiswerk zit erop. Of ik me er werkelijk zo makkelijk van af kan maken hoor ik over een maand bij het volgende bakkie.

Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie