Talenten kijken op De Kring

Vorige week was ik voor het project Talentenkijker een hele dag op bezoek bij Christelijke Jenaplanschool De Kring. De leerlingen konden mij vragen stellen over mijn werk als ICT’er. Ik heb een superleuke dag gehad door de docenten en leerlingen van de volgende vier bovenbouwgroepen:

CJ De Kring

  • 6-7-8 Torteltuin
  • 6-7-8 Dikke Dollie
  • 6-7-8 Torenkamertje
  • 6-7-8 Stampertjes (op lokatie: Akkerweg)

In elke groep ben ik gestart met een Prezi presentatie om te vertellen over mijn werk als ICT’er. Daarna vertelden de kinderen mij wat zíj leuk vonden; gelukkig zitten de kinderen op De Kring niet veel achter de computer, en houden ze van buitenspelen, lezen, sporten en tekenen.

QR-code

In de presentatie had ik een QR-code (een Quick Response code) gemaakt voor De Kring. Je kunt er een maken met mobilefish: het fijne is dat je je voor deze tool niet hoeft te registreren.

QR code voor De Kring
QR code v De Kring

Bij de Talentenkijker-les horen ook voorwerpen. Ik had verschillende voorwerpen meegenomen om door de klas te laten gaan:

 • een aanwijs-pen (met led en laser)
 • een lunchtrommel
 • een doosje visitekaartjes
 • een poëzie-agenda van Plint (niet alles hoeft electronisch als je in de ICT werkt)
 • een kleine map met een notitieblok

Alle kinderen hadden heel goede vragen voorbereid, ze hebben mij geholpen met het Smartboard en uitgezocht of mijn aanwijspen  geen verborgen functies had (helaas: mijn pen was geen ‘geheimschrift-pen’, en ook geen ‘smartboard-pen’).

Mobiele apps

Prototype mobile app
Prototype mobile app

Op het Smartboard hebben we gekeken naar een filmpje van App Inventor: een programma om een prototype van een mobiele app te maken. Ik zou het leuk vinden om hier nog een keer dieper op in te gaan; bijvoorbeeld door het geven van een workshop. Je hebt wel een Google account nodig, en de app die je maakt draait alleen op Android telefoons, maar het is een leuke manier om te leren over ontwerpen en programmeren.

Verrassing

Het was een fijne dag, die ‘s avonds nog beter werd, want thuis opende ik mijn map met notitieblok en werd blij verrast door de leuke en openhartige teksten die de kinderen hadden geschreven. Maar misschien moet ik niet té enthousiast zijn, want straks wil iedereen talenten gaan kijken op De Kring.

One Comment

 1. Pingback: Apps maken met leerlingen – ISeeTea [ICT]

Comments are closed.