Pecha Kucha Friday

Vorig jaar schreef ik over Blue Tuesday. Dit jaar schreef ik er een vervolg op: Monday, monday.

Vandaag zou ik het uitgebreid over Pecha Kucha Friday kunnen hebben. Vanavond presenteer ik op de PechaKucha night in Theater Maitland; ik ben er de hele week al mee bezig. Het is een schrale troost om te weten dat de andere sprekers er ook veel tijd in steken.

Uren werk, voor nog geen zeven minuten presenteren. Waarom doe ik dat eigenlijk? Omdat het me leuk leek. Nee, dat is het niet alleen. De bedoeling van vanavond is om creatieve netwerken in de Utrechtse Heuvelrug met elkaar te verbinden. Aan dat creatieve netwerk wil ik graag mijn steentje bijdragen, het liefst met een poëtisch ICT-kiezeltje. Volgens mij zou dat namelijk heel goed kunnen door het opzetten van een FabLab.

(Hier vind je mijn presentatie: PechaKucha ICT with a Bit of Poetry.)

Mocht je ook een Pecha Kucha presentatie aan het voorbereiden zijn? Lees dan de tips van storyteller Mieke Amptmeier. Mijn aanvulling daarop: per slide heb je tijd voor ca. 2 of 3 zinnen.

Een Pecha Kucha is een korte presentatie van 6 minuut 40 (=20×20); terwijl de spreker vertelt worden op de achtergrond slides getoond; in totaal 20 stuks. Elke slide duurt 20 seconden. De slides bevatten alleen beelden; geen getallen of woorden.